zaterdag, januari 22, 2011

Jeugdschaak SC Ten Boer

Jeugdleider Roelof mailde:

Finn, Wouter en Steffan leiden bij jeugd

Vandaag heeft de jeugd gestreden om twee kampioenschappen: het kampioenschap van de beste basisschoolschaker van de schaakclub en de beste schaker in het voortgezet onderwijs. Bij het eerste kampioenschap spelen 23 schakers, bij het tweede 6. Het kampioenschap wordt over 2 vrijdagen gespeeld: vandaag en volgende week vrijdag. Beide kampioenen van vorig jaar doen weer mee: Carlo Lameris bij de basisschoolschakers en Wouter Grömmel bij de VO-ers.
Bij de VO-ers gaat de strijd tussen Wouter en Steffan. Ze wonnen beiden hun eerste twee partijen. Dalarna en Ruben T volgen op 1 punt. Hier zullen volgende week nog 3 ronden worden gespeeld onder de leiding van Sjaak Schuit.
Bij de strijd om de beste basisschoolschaker maakt Finn zijn favorietenrol waar. Hij won de titel ook al in Bedum en ook nu zie je dat zijn grote ervaring in toernooien ervoor zorgt dat hij ook moeilijke partijen wint. Zo wist hij in de 2de ronde een verloren staande partij tegen Guus alsnog te winnen. Eerst verloor Guus zijn toren en daarna ging een gelijkstaand eindspel (P+K tegen K) alsnog verloren. Finn heeft 4 uit 4. Op 1 punt afstand volgen 6 spelers: Guus, Koen, Robin, Lars, Carlo en Ruben B. Vooral Guus viel me op door zijn goede partijen. Lars speelde een uitstekende partij tegen Robin, maar had in de 1ste ronde veel geluk tegen Lemée die lange tijd gewonnen stond. Koen speelt zijn eindspelen goed uit, hier wint hij veel punten. Koen en zijn broer Bas verloren alleen van Finn. Carlo en Ruben B kwamen op achterstand door een verliespartij tegen Koen.
Dit jaar is er ook een medaille voor de beste meid in het toernooi. Hier is nog weinig tekening in de strijd: Johanna, Chantal, Lemée en Gerbrich hebben allemaal 2 punten na 4 ronden. Johanna en Chantal hebben de sterkste tegenstand gehad. Johanna had ook de pech dat ze de 1ste ronde nog niet aanwezig was en daardoor een reglementaire 0 kreeg.
Volgende week weten we hoe deze strijd zal gaan aflopen. De partijen zullen dan rond kwart voor 6 zijn afgelopen.
Morgen gaan een aantal schakers naar Hoogeveen: Ruben en Thijmen B, Koen en Bas, Dalarna en Finn, Robin, Ilse en Gerbrich. Het Grand Prix-circus draait daar zijn volgende voorstelling. Van onze club staan maar liefst 7 in de top 30 van het tussenklassement (249 kinderen in totaal): Ruben B staat 3de, Thijmen staat 4de, Dalarna 9de, Robin rond de 10de plek (door een fout in de stand is de exacte plek niet precies bekend), Finn 20ste en de gebroeders Klomberg staan op 26ste en 28ste plek.